Vitorlást béreltünk a vásár után

Nekünk kézműveseknek a nyár mindig az év egyik legzsúfoltabb időszaka. Ilyenkor tartják a legtöbb helyen a kézműves kirakodóvásárokat, aki pedig nem szeretne lemaradni, annak érdemes jelen lennie. Ez az időszak, bár bevételben talán kevesebbet jelent, mint a karácsonyi szezon, ugyanúgy fontos a számunkra. Szakmai programok, workshopok és fesztiválok biztosítják a lehetőséget a szakmai továbbfejlődésre.

Idén először a Balatont is érintettük a kézműves vásárok látogatása során. Korábban én igyekeztem ezt a környéket elkerülni: sok a külföldi turista, ezért nem bíztam az itteni hagyományos áruk minőségében – sosem lehet tudni, hogy mennyire az ő ízlésüket próbálják kielégíteni a darabok és mennyire lehet komolyan venni a hagyományőrző törekvéseket. Ráadásul nem nagyon szeretek ott dolgozni, ahol más pihen. Rossz dolog a stand mögül fájó szívvel nézni a vizet: a vásározás közben ritkán van idő egy frissítő csobbanásra, és bár imádom a munkámat… Azért na, én is emberből vagyok. Szerencsére idén pozitívan csalódtam.

A vásárban rengeteg érdekes dologgal találkoztam és sokan voltak kíváncsiak az általunk előállított termékekre. Egy-két nagyobb szériás megrendelés is érkezett, ez pedig a egész évben nagyon sokat jelent. Nem gondoltam volna, hogy egy ennyire turista-orientált helyen ilyen megrendelőkre bukkanhatok.

Mivel ennek ellenére azért nagyon csábított a Balaton tengerkék vize, a férjemmel elhatároztuk, hogy ezúttal áldozunk egy kicsit a nyaralás oltárán is. Ha törik, ha szakad, megvalósítjuk a fiatalkori álmunkat! Leporoljuk a férjem jogosítványát, és ezúttal bizony nem teszünk mást, mint vitorlás hajót bérelünk!

Nagy-nagy szerencsénk volt, mert találtunk egy céget, ahol nem csak kivehettünk egy nekünk megfelelő méretű hajót, de a elején technikai segítséget is kaptunk az induláshoz:

balatonpro.hu/vitorlas-berles-balaton/

Bár a vitorlázás eléggé tradicionális alapon működik, a modern időkben azért itt is sok minden változik. A férjemnek jól jött, hogy az elején egy tapasztat hajóvezető segített nekünk abban, hogy egy kicsit felfrissítse az ismereteit és visszataláljon a régi, vitorlázós önmagához.

Szerencsére a cég rettenetesen profin működött. Amikor látták, hogy már magunk is boldogulunk, a vezető távozott, mi pedig édes kettesben élvezhettük a simogató szelet, a csendet és a kellemesen ringató hullámokat.

Fantasztikus dolog volt belélegezni a tó párás illatát, ellazulni egy kicsit a magányos csendben és annyi év után egy kicsit egymásra figyelni a rohanásban. Egy jót napoztunk a fedélzeten, összedolgoztunk a kötelek mozgatásánál, a program végén pedig egy kellemeset fürdőzni is maradt időnk. Egyetlen nap alatt forgalmat bonyolítottunk, hajóztunk és mégis tökéletesen ki is pihentünk magunkat!

Mindenkinek szeretettel ajánlom ezt a tartalmas és kellemes programot!

Egyébként a cégtől az is kaphat segítséget, aki még sosem vezetett vitorlás hajót, nekik sétaútra és pihenésre is van lehetőségük, akár úgy, hogy közben el is magyarázzák nekik az alapokat, hogy maguk dönthessenek arról, hogy szeretnének-e ezen az úton elindulni.

Azoknak is jól jön a vitorlás bérlés, akik gyakorlott kapitányként akár több napra is nyaraltatnák a családot, de nincs kedvük, idejük, lehetőségük egy egy egész hajót a tárolással, szereléssel, kikötőbérléssel együtt fenntartani. Ők akár több napra, éjszakára is bérelhetnek vízi járművet, arra is van lehetőség, hogy éjszakára nagyobb, nappalra pedig kisebb hajót kapjanak.

Nekünk a vitorlás bérlés azt jelentette, hogy végre minden fiatalkori álmunk megvalósulhatott – ezért pedig nem kellett vagyonokért és sok-sk munkaórányi idő árán kompromisszumot kötnünk.

Életünk egyik legjobb élménye, befektetése volt!