Van, hogy a kézművesség sem az igazi

Lakberendezni az egyik szenvedélyem. Átrendezni a szobákat, mozgatni a bútorokat, felújítani,átfesteni, és minden egyéb, ami ezzel a szakmával jár, érdekel engem. És amit nem tudok magam megcsinálni, az boltban veszem meg, készen, de azért arra törekszem, hogy az így beszerzett holmik is valamilyen szinten kézműves termékek legyenek. Persze nem arra gondolok, hogy a létező legdrágább dolgokat vadászom, luxus alapanyagokból, mesteri munkával, egyszerűen csak az olyasmiket, amin látszik, hogy nem csak egy olajszagú hatalmas gép tolta ki magából egymillió ugyanolyannal percenként, hanem valóban emberi munkának is volt hozzá köze. Lehet az akár egy bájos kis szalvétatartó, esetleg valami díszpárna, a lényeg a szándék és az igényesség. De az utóbbi időben kicsit esett a színvonal az összes beszerző helyemen, ezért is jött kapóra a akcioleso.hu/pepco-akcios-ujsag oldal, ugyanis itt nagyon hasonló jellegű dolgokat találhatok, még alacsonyabb áron.

A kézműves termékekben az a szép, hogy van bennük valami véletlenszerűség, valami kiszámíthatatlanság, hiszen még a legügyesebb mesterek sem tudnak két tárgyat 100%-ig megegyezően elkészíteni. Valami kis eltérés mindig lesz, de pont ettől csodálatos és értékes minden ilyen termék. De előfordul, hogy ez a véletlenszerűség pont, hogy a kárára válik egy-egy terméknek, és igényesség, kidolgozottság helyett kapkodás és humán-tömeggyártás lesz a vége- Éppen ezért haragudtam meg az utóbbi időben azokra a boltokra, ahonnan eddig a kézműves termékeket vásároltam, ugyanis elkezdtek nagyon súlyosan alább adni a minőségből. Úgyhogy elkezdtem új forrás után nézni, pontosabban olyan hely után, ahonnan hasonlóan sokoldalú és jópofa termékeket vehetek.

Így került képbe az a remek kis oldal, ahol egy csomó reklám újság online lapozható formában van felrakva, mindig az aktuális kínálattal, és ezek között akadtam rá a akcioleso.hu/pepco-akcios-ujsag aloldalra. Előtte is ismerős volt a Pepco neve, de sosem vettem a fáradtságot, hogy alaposabban utánanézzek. Úgy voltam vele, hogy egy újabb külföldi üzletlánc, amiben ugyanazt a bóvlit lehet venni, csak még jobban a többi alá licitálva. Hát, tévedtem már kisebbet is életem során. Amellett, hogy egy csomó ruha és praktikus otthoni felszerelés is megtalálható a kínálatukban, még a lakberendezési részlegük is akkora, hogy azt el se akartam hinni. És ráadásul csomó olyan is van a termékek között, amit gyanítom, hogy kézzel készítenek. Így aztán egyrészt tökéletes alternatívája az eddigi üzleteknek, másrészt talán itt az alkalom, hogy a berendezési stílusom egy kicsit új irányt vegyen, és nyissak a letisztultabb, kereskedelmibb módi felé.

Ha a lányom nem találja meg a akcioleso.hu/pepco-akcios-ujsag oldalt böngészés közben, és nem mutatja meg nekem, akkor valószínűleg még most is a bejáratott boltok egyre silányuló termékeivel szenvednék, talán még az is benne lenne a kalapban, hogy nekem kéne a megvásárolt dolgokat otthon megjavítani. De szerintem nem azért fizetek értük pénzt, hogy utána még plusz munkám legyen velük, nem igaz? Ha nem képesek normális produktumot a polcokra tenni, akkor kénytelen vagyok más forrás után nézni. Valószínűleg bárki ezt tette volna a helyemben, ha nem tévedek. Így viszont, mindamellett, hogy megismertem a akcioleso.hu/pepco-akcios-ujsag oldalt, ahol bármikor nyomon tudom követni az aktuális akciókat és kínálatot, még más áruházak újságjait is megnézhetem, ha például nem a munka miatt, hanem mondjuk bevásárlás céljából böngészek.