Vaj színű vagy fehér klíma? – Egy kézművesnek ez is fontos.

Éppen babát varrtam, amit egy anyuka rendelt tőlem a lányának születésnapjára, amikor arra lettem figyelmes, hogy folyik rólam a víz. Na nem azért, mert beteg lettem, vagy lázas, hanem azért, mert annyira meleg lett a lakásban. Egyenesen besüt a nap, hiába van már majdnem ősz, egyszerűen elviselhetetlen a helyzet. Nyáron nem volt ilyen feltűnő, mert nem sokat voltunk itthon, de amióta hazajöttünk külföldről, azóta nem lehet napközben megmaradni a lakásban. Elmondtam a férjemnek, hogy ez így nem mehet tovább, mert én itthon dolgozom, persze nem csak a kézműves dolgokat csinálom itt, hanem a blogomat is, mint látjátok. Azt mondta ne törődjek vele, itt a tél mindjárt. Milyen jó lesz, mert akkor meg majd fázhatok két hónapig, amíg nem lesz rendes fűtés. Abban a pillanatban eszembe is jutott, hogy valamelyik nap éppen kiegészítő fűtős klímákról olvastam egy nagyon impozáns oldalon, aminek a kezdőlapja fogott meg elsőkörben nagyon, mert szinte lángra lobbant, ez az oldal nem más, mint a futesklimaval.com. Épphogy csak rápillantottam, mert nem gondoltam, hogy szükségünk lesz rá. De milyen jó, hogy akkor megláttam, mert így most egyből ráleltem azokra infókra, amik nekem kellenek, vagyis, hogy költséghatékony, energiatudatos, kiegészítő fűtésként is tökéletesen alkalmazható készüléket találjak. Ugyan én szeretem a hagyományokat, de azt s tudom, hogy a korral haladni kell, ezért a cserépkályhánk mellé örömmel vásárolnám meg a fűtő klímát, amely technikai fejlettségét tekitve korszerű, hiszen az innováció remek termékeket alkot. Persze az sem mellékes, hogy a fűtő klíma árak mit mutatnak, hiszen nagy spórolásban vagyunk, mert még a nyáron felújítanánk a lakást. Ha találunk egy kedvező fűtő klíma árat, akkor nyomban megvehetnénk azt a vaj színűnek látott csodát, amit a fent említett oldalon láttam.

A klíma segítségével télen-nyáron jól érezhetném magam munka közben, hiszen nem kellene azon gondolkodnom, mit vegyek még fel, hogy ne fázzam, vagy éppen mit vegyek le, hogy ne legyen olyan melegem. Ha sokat tudok dolgozni, sok kisgyereknek szerezhetek örömöt a gyártmányaimmal. Persze pihenni is kell és a klíma által szabályozható lesz az esti hőmérséklet is a hálóban, ami azért fontos, mert egy tanulmány szerint, amit nem rég olvastam, az ember a hűvösebb, kb 17-18 fokos hőmérsékleten alszik a legjobban. A párom teljesen egyetértett velem, így nyomban elmentünk az áruházba és meg is vettük az igazából nem vaj színű klímánkat. Ez sem gond, mert a tervezett fal színéhez a fehér is tökéletesen illeni fog. Ráadásul az általunk kiválasztott fűtő klíma ára is nagyon jól alakult. Most már mehet a felújítás, persze csak a klíma beszerelése után. Azt gondoltam, már csak egy szakembert kell találnom és élvezhetjük a klíma jótékony hatását. Ám sokat nem is kellett gondolkodnom, ugyanis a cég küldte a profi csapatát a gép elhelyezéséhez. Amikor nálunk jártak, biztosítottak afelől is, hogy természetesen a karbantartást is vállalják, nagy meglepetésünkre.

Csupa jó tapasztalatunk volt a vásárlással és a szereléssel is, már csak a próba van hátra, de nem kételkedem a sikerben.