Onlinefilmek korlátlanul, avagy határ a csillagos ég!

Végre elérkezett a várva várt nyár és nem sokára indul a vakáció is! Rettentően hosszú volt ez az év és már nagyon vártam erre a két és fél, csodálatos hónapra! Már nagyon régen megterveztem a nyaramat. Tavaly nagyon telezsúfoltam fesztiválokkal és kézműves táborokkal. Nem maradt semmi időm az onlinefilmek élvezetére. Idén viszont úgy döntöttem, hogy csak egy fesztiválra megyek és egy kézműves táborba, hogy legyen időm egy kis kisimulásra és pihenésre is. A fennmaradó időmben pedig a családommal leszek és a barátaimmal, illetve itthon is folytatom tovább bűnös tevékenységeimet, mely kifejezés a következőket foglalja magában:

  • kötögetés
  • horgolgatás
  • gyöngyfűzés és gyöngyékszerek készítése
  • égethető gyurmák formázása
  • mindezek közepette pedig onlinefilmek nézése

…mert kézműveskedni csak úgy magában unalmas…

… és tényleg az. Higgyétek csak el, én próbáltam! Más az természetesen, amikor egy táborban van az ember és beszélget a többiekkel miközben a különböző terítőket és cuki állatkás figurákat készíti. Azonban, ha egyedül vagy otthon, akkor nagyon hamar bele lehet unni a rádiós adásokban és a saját zenéid hallgatásába. A család meg a barátok pedig nem mindig kultiválják, ha egy jó ízű beszélgetéshez, vagy sörözéshez magammal viszem a kötőtűimet.

Az onlinefilmeknek viszont eszük ágában sincsen reklamálni a társaságom miatt. Nagyon sok filmet láttam már úgy, hogy közben dolgoztam valamin. Nagyon szeretem összekötni a kellemeset a még kellemesebbel és ennek a két tevékenységnek az összevonása, az egyidejű végzése pont egy ilyen tevékenység.

Amikor egy társaságban elkezdenek beszélgetni egy filmról és én bemondom, hogy ismerem, láttam, aztán a következő film esetében is így járok el és az azutáninál is, akkor mindenki ledöbben, hogy de hát hogy van nekem ennyi időm filmeket nézni. Hogy ott van a rengeteg hobbim és az elfoglaltságaim, mégis hogyan jut időm még erre is.

Pedig nem tudják, hogy milyen egyszerű ez. Arról nem is beszélve, hogy az onlinefilmek egyfajta beosztást is adnak a munkámnak. Ugye itt nincs reklám, így az előzetesen kiírt idő az valóban annyi lesz, amennyit írtak. Így be tudom magamnak állítani, hogy másfél óra leforgása alatt mi mindent szeretnék megcsinálni az éppen aktuális hímzésemen.

Ráadásul ez a két tevékenység abszolút kiegészíti egymást. Van olyan eset, amikor a kézműves munkámhoz választok egyet az onlinefilmek közül, máskor viszont megjön a kedvem az egyik filmhez, és annak a hangulatához illő munkát veszek elő és azzal foglalatoskodom miközben nézem a filmet.

Egyszerű és nagyon elegáns módja ez az otthoni olcsó szórakozásnak. Ráadásul, miközben a kezeim az égethető gyurmával foglalkoznak, legalább addig sem tömöm magam nasikkal, ami óhatatlanul elkerülhetetlen lenne, ha a tévé elé ülnék le szobrászkodni.

Nincs időlimit. Akkor nézem, amikor kedvem van hozzá, és addig nézem, ameddig akarom. Ha elfáradtam, akkor kikapcsolom és mással foglalkozom. És az is nagyon szuper, hogy a szüleim nem tudják nyomon követni, hogy milyen, szerintük számomra nem megfelelő, filmet néztem meg. Ez pedig, ha az okos tévét használnám, akkor nem lehetne megvalósítható.

Úgyhogy én előre látom, hogy nekem fantasztikus nyaram lesz a mozi.ma oldalának köszönhetően!