Most már otthon készítem a szappant!

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én nagyon szeretem a kézzel készített ajándékokat, így én is nagyon sokszor ajándékozom a szeretteimnek valami olyat, amit én csináltam. Azért ne ilyen kis egyszerűbb dolgokra gondoljatok, igyekszem minél kreatívabb lenni, és valami olyat csinálni, amiről tudom, hogy az ajándékozottnak nem feltétlenül lenne hozzá türelme, hogy elkészítse. Na, meg ugye az is nagyon fontos, hogy passzoljon is az ajándék az illetőhöz. Szerencsére eddig mindenkinek bejött, amit csináltam, és azt mondják, hogy van érzékem ezekhez a dolgokhoz, meg úgy egyébként az ajándékozáshoz is – mindig jól választok. De igazság szerint nem is sajnálom rá az időt.

Mostanában, amire nagyon rákaptam, és szintén szuper jó ajándék lehet, az a házi szappan; ennek a készítését igyekeztem elsajátítani. Először csak magamnak csinálgattam, aztán egyre jobban belejöttem, főleg azután, hogy megtaláltam a legjobb alapanyag beszerző helyemet: a Humanity Áruházat. Ez a cég és webshop, már 2013 óta működik, úgyhogy nem is értem, hogy eddig hogy nem találtam rájuk. Na, de a lényeg, hogy minden alapanyagot innen szoktam beszerezni a szappan készítéshez. És képzeljétek, még a csomagolás is környezetbarát! Ez azt jelenti, hogy a csomagolásnál például újrahasznosított papírt használnak, de azokhoz a termékekhez, amiket nem lehet papírba csomagolni, külön gyártatnak fóliát is, ami vékonyabb, mint a megszokott.

Szóval, ahogy már mondtam is, én mindent innen szoktam beszerezni: https://www.humanityaruhaz.hu/kategoria/szappan_kesziteshez_alapanyag_eszkozok.html. Nem csak az alapanyagokra gondolok “minden” alatt, hanem a szükséges eszközökre is.

https://www.humanityaruhaz.hu/kategoria/szappan_kesziteshez_alapanyag_eszkozok.html

Van például mérleg, kés, különböző szilikonformák, hogy minél egyedibb szappanokat lehessen készíteni, spatulák és minden más, de tényleg. És ami a legjobb, hogy nem fogod otthagyni a fél fizetésed akkor sem, ha belelendülsz a vásárlásba, mert szerintem nagyon jó áron vannak a cuccok.

De ami az alapanyagokat illeti: sokféle dolog közül választhatunk. Van fenyőgyanta, agyag, kakaóvaj és mindenféle színezék is. De van egy kedvencem, az pedig nem más, mint a szappankészítő csomag. Bizony, még ilyen is van. Ezt rendeltem én is legelőször, amíg nem tudtam, hogy pontosan mi kell hozzá, és hogyan is kell csinálni. Na, és ennek a segítségével tökéletesen jól megtanultam! Ebben minden benne van, ami kell(het), nem kell pluszban semmit sem rendelni hozzá. Most ráadásul, ahogy néztem, még akciós is a csomag, úgyhogy, ha te is megpróbálkoznál vele, akkor ne halogasd sokáig szerintem.

Könnyen meg is tudod rendelni, amit szeretnél, csak simán be kell tenned a kosárba, megadni a szállítási adatokat és fizetni. Persze, ha utánvéttel szeretnéd kifizetni a csomagodat, azt is lehet, viszont annak ugye van kezelési költsége is – mint mindenhol. Viszont, mind a szállítási díj, mind pedig az utánvét díja 0 forint, ha 17 ezer forint fölötti értékben vásárolsz. De ha ez alatt, akkor sem kell eget rengető összegekre gondolni, úgyhogy mindenképpen megéri.

Sajnos Budapesten nincs üzletük, viszont ha Békéscsabán élsz, vagy annak közelében, akkor az Árpád sor 32. szám alatt megtalálod őket, és személyesen is át tudod venni a megrendelésed. De ha inkább az online vásárlás híve vagy, akkor itt kezdd: https://www.humanityaruhaz.hu/kategoria/szappan_kesziteshez_alapanyag_eszkozok.html.