Kötés, grafika, pólónyomás – a fő érdeklődési területeim

Mivel mindig is imádtam az egyedi, saját készítésű holmikat, alig vásárolok előre készített ruhákat, táskákat és kiegészítőket a boltokban, szívesebben veszem meg a hozzájuk való anyagokat és készítem el magamnak a saját kedvem és ízlésem szerint. A nagymamám még gyerekkoromban megtanított kötni, úgyhogy nagyon sok sálat, sapkát és még táskát is készítettünk együtt. Nem az ilyen tipikus divatjamúlt, ciki “nagymamapulcsikra” kell ez alatt gondolni, mert a nagymamám is követi a divatot, nagyon fiatalos egyéniség. Én is természetesen szeretek képben lenni az aktuális trendekkel, és ennek megfelelően készítem el a ruhadarabjaimat, amik így mégis sokkal jellegzetesebbek lesznek és nem jönnek szembe lépten-nyomon az utcán. Akkora sikert aratnak a saját készítésű ruhadarabjaim, hogy a barátnőim is rendszeresen azt kérnek tőlem ajándékba különböző alkalmakra, sőt, volt, aki vett is tőlem egy sapka-sál-kesztyű szettet.

Elkezdtem grafikusnak tanulni egy egyetemen, hogy a digitális ábrázolással is képben legyek, mert ez a terület is nagyon érdekel. A legújabb dolog, ami foglalkoztat, az a pólónyomás. Pólókra és pulcsikra tervezek mintákat Photoshopban és már van is egy cég, akik vettek tőlem mintákat. Jó lenne, ha találnék egy állandó munkahelyet ezen a területen, ha csak ideiglenesen is, mert azt még nem döntöttem el, hogy teljes munkaidőben hol szeretnék majd dolgozni, de biztos, hogy nem állok meg egyetlen helyen. Amikor cégeket keresgéltem, akiknek a póló készítés a profiljuk és esetleg grafikust keresnek, találtam egy nagyon aranyos céget a lolmarkt.hu oldalon. Egyből felkerestem az “Álláslehetőség” menüpontot, ahol nagy sajnálatomra kiderült, hogy nem keresnek épp munkaerőt, de azért nem adtam fel. Ha már megtaláltam ezt a szimpatikus céget, körülnéztem az oldalukon. Nagyon tetszett, amit csinálnak, többféle kategória közül lehet válogatni vicces feliratú pólók és pulcsik közül, amilyenekkel az áruházakban biztos, hogy nem találkozik az ember.

Volt már, hogy rendeltem internetről pólót, bár félve, mert vannak ismerőseim, akiket átvertek bizonyos online áruházak vagy nem tökéletes állapotban kapták meg a rendelt termékeket. Én éppen ezért megbízható és jó visszajelzésekkel rendelkező oldalról rendeltem és szerencsére nem volt vele semmi probléma. Ezért amikor megláttam a lolmarkt.hu termékeit, amik nagyon megtetszettek, nem haboztam sokáig, hogy rendeljek-e tőlük valamit. Mivel magyar cég fiatalos, de profi csapattal, hamar szimpatikusak lettek. A póló készítés mellett egyéb ajándéktárgyakat is gyártanak, például napszemüveget és vászontáskát is. Nagyon szeretem a hasonló, ötletes pólókat, valamint szívesen támogatom az ezzel foglalkozó cégeket, úgyhogy meg is rendeltem egy S-es méretű, “Kékestető” feliratú pólót, ami a Paramount logójába lett beleillesztve nagyon dekoratív módon. A pólóból elérhető fehér, világoskék, zöld, szürke és citromsárga színű is. Én a fehéret választottam. A kosárba tettem és ki is fizettem kártyával.

A termékeket 1-2 munkanapon belül kiszállítják, amennyiben nem ünnepek előtt rendelünk, mert olyankor hosszabb szállítási időre kell számítani. Ezt minden futárszolgálatnál bele kell kalkulálni. Nekem már másnap megjött a pólóm házhoz a GLS futárszolgálat által. Nagyon jó minőségű pamut pólót kaptam, a minta is hibátlan volt rajta. A mosási és vasalási utasításokat betartva a minta nagyon tartós és a póló sokáig tündököl eredeti színeiben. Nagyon örölök, hogy megvettem ezt a pólót, mert nagyon kényelmes és sokan meg is dicsérték, bár csodálkoztak természetesen, hogy nem én készítettem.