Kézművesség és apróhirdetések feladása

Kézművesség és apróhirdetések feladása

Régóta hobbim már a kézműves dolgok készítése. Szeretek gipsszel, fonallal, mintás szalvétákkal, fa dobozokkal, gyönggyel és festékekkel dolgozni. Lényegében a legtöbb olyan dolgot kipróbáltam már, amiket kézimunka boltokban árulnak, és szép dolgokat lehet belőle létrehozni.

Az utóbbi időben nemcsak magamnak, hanem az ismerőseimnek is alkottam ezt-azt. Amikor nálam meglátták, hogy miket alkottam, sokan megkértek arra, hogy csinálnék-e nekik is egy szalvétatechnikával díszített dobozt, hímzett képet, vagy éppen gyöngyből készített, kulcstartós figurát. Nemrégiben eszembe jutott, hogyha az ismerősem ennyire szeretik ezeket, akkor elkezdhetném árulni is őket, persze csak kis mennyiségben, hogy ne menjen a munkám rovására.

Gondolkodtam, hogy mégis milyen fórumon kellene árulnom az apróságaimat és végül úgy döntöttem, hogy apróhirdetést fogok feladni. Találtam egy olyan honlapot az interneten, ahol apróhirdetést lehet feladni, ráadásul ingyenesen. Nem is késlekedtem sokáig, lefotóztam néhány munkámat, írtam hozzájuk egy kis szöveget, mindegyikhez egyet-egyet, majd egy árat is mellékeltem mellé és feladtam a hirdetéseket. Ha jól emlékszem, szám szerint ötfajta apróhirdetést adtam fel a honlapon, és vártam, hogy valaki jelentkezzen.

Már aznap jelentkezett két ember, akik látták a honlapon az apróhirdetést, az egyikőjük gyöngyből készült kulcstartót szeretett volna, a másik pedig egy szalvétatechnikával díszített apró dobozkát. Telefonon megbeszéltük a részleteket, aztán el is kezdtem őket megcsinálni. Mivel már elég gyakorlott voltam a témában, elég hamar végeztem velük és postára is adtam őket. Ami ezután következett arra azonban nem számítottam.

Naponta rengetegen látták az apróhirdetésemet, és meglepően sokan telefonáltak is a részletekért és a vásárlás miatt. A hirdetés feladását követő negyedik napon már olyan sokan rendeltek tőlem valamilyen kézműves dolgot, hogy már egész hónapra volt elegendő feladatom. Az elején álmaimban sem gondoltam volna, hogy az apróhirdetések ilyen népszerűek manapság, arról nem is beszélve, hogy a munkáimra az embereknek lenne igénye. Nem tagadom, persze örültem mindennek, de némi gondolkodás, és újabb három megrendelés után úgy döntöttem, hogy leveszem az apróhirdetéseimet az oldalról és inkább átgondolom újra ezt az egészet.

Miután töröltem a hirdetéseimet, utána már nem telefonáltak az emberek és volt időm délutánonként megcsinálni az első négy napban kapott rendeléseket. Amikor letelt az a hónap, és újból feladat nélkül maradtam, úgy gondoltam, hogy ismét érdemes lenne az apróhirdetéses oldallal próbálkoznom, hiszen már elsőre is bevált, csak most máshogyan kellene megközelítenem. Úgy döntöttem, hogy ez alkalommal előre elkészítek néhány dolgot, mindig csak olyanokat, amikhez kedvem van, és csak a már elkészült dolgokat tettem bele a hirdetésekbe. Így az érdeklődők csak azt tudták megvásárolni, amiket már elkészítettem.

Úgy érzem, hogy jó döntés volt az apróhirdetés feladását választani, mert eddig csak pozitív tapasztalatom volt ezzel kapcsolatban. Mindig nagyon sok érdeklődő telefonált, hamar elkeltek az eladásra kínált dolgaim. Úgy döntöttem, hogy a jövőben is használni fogom ezt az apróhirdetéses oldalt, nem feltétlen csak arra, hogy a kézműves dolgaimat eladjam, hanem akár arra is, hogy a gyerekek kinőtt ruháitól, vagy régi könyvektől megszabaduljak, ráadásul azt sem zárom ki, hogy akár vásárlói szemmel is böngészni fogom az apróhirdetéseket, ha éppen szükségem lesz valamire, aminél nem ragaszkodom ahhoz, hogy új legyen.