Kézműveskedés közben történt csőtörés

A párom és én egy ideje szabadidőnkben szappanfőzéssel foglalkozunk, és már eljutottunk oda, hogy némi bevételünk is van ebből a tevékenységből. Mindig is szerettünk kézműveskedni, de a szappanfőzésben találtuk meg végül a szenvedélyünket. Mindenfélét csinálunk, de főleg kecsketejeset, hiszen van néhány kecskénk. A helyi termelői piacra is ki szoktunk járni a portékáinkkal, ahol szerencsére mindig nagy sikert aratunk. Tudni kell, hogy a szappanfőzéshez igen sok vízre van szükség, ezért néhány hónappal ezelőtt be lett vezetve a kis kézműves műhelyünkbe. Ám egyik nap, amikor éppen a folyamatok közepén jártunk, egyszer csak elment a víznyomás. Gondoltuk, hogy csőtörésről van szó, ezért eléggé megijedtünk, és azonnal segítséget szerettünk volna hívni.

A párom pont nem olyan sokkal ezelőtt kapta meg a vizszereles.net telefonszámát, ők többek között csőtörésekkel is foglalkoznak. Így nem teketóriázott sokat, tárcsázta is a számot. Aki felvette, nem kertelt, mondta, hogy éppen nagyon sok a munka, de igyekeznek minél hamarabb a helyszínre jönni, viszont ez a megszokástól eltérően kicsit lehet több lesz, mint 2 óra. Bevallom, nem annyira örültünk ennek, de nem tudtunk mit tenni. Inkább úgy voltunk vele, hogy választjuk a minőséget, és cserébe még kicsit várunk, mint hogy kihívjunk valami kontárt, aki gyorsabban jön, de több kárt csinál, mint hasznot. Ugyanis a minőségben biztosak voltunk, hiszen aki már több mint 30 éve működni tud, ott valószínűleg nagy gondok nem lehetnek a szakemberekkel. Ez olvasható is a vizszereles.net oldalán, a cég törekszik arra, hogy a munkavállalóik a lehető legrangosabb képzést kapják, és a munkájukat magas szinten tudják elvégezni. Mindezek nélkül nem is tudtak volna ilyen hosszú ideje működni.

Az oldal szerint a csőtörés helyének megállapítása nem mindig olyan egyszerű feladat. Vannak azok a helyzetek, amikor a jelek egyértelműek a vizszereles.net weboldala szerint. Ilyen például a vízfolt a falon, szivárgás, vagy amikor a burkolat mögött izzad a fal. Vannak azonban olyan helyzetek, amikor a csőtörés helyének megállapítását mi nem tudjuk megtenni, hiszen például a víznyomás megy el, mint a mi esetünkben. Nekünk sem volt fogalmunk, hogy hol történhetett a csőtörés. Ilyenkor jobb, ha ezt a feladatot a szakemberre bízzuk.

Nekem az is nagyon szimpatikussá tette őket, hogy olyan számlát állítanak ki, amit a biztosítótársaságok elfogadnak. Ez jó hír lehet, ha nagy a kár, és esetleg a javítás nagyon magas összegre rúg. Mind tudjuk szerintem, hogy ezek a váratlan kiadások mennyire meg tudják terhelni a családi kasszát. Ennek a lehetőségnek mi is örültünk, mert korábban kötöttünk biztosítást a kis kézműves műhelyünkre. Így legalább a költségek miatt nem kellett annyira aggódnunk. Az is mindenképp biztató, hogy a legmagasabb AA – minősítéssel rendelkeznek, így végképp nem lehetnek kétségeink a munkájuk minőségét illetően. Szerencsére gyorsabban ki tudtak érkezni a szakemberek, mint ahogy azt eredetileg ígérték. Ennek nagyon örültem, hiszen egy csőtörésnél tényleg minden perc számít. A legmagasabb szakértelemmel igyekeztek elhárítani a csőtörést, és a csőtörés helyének megállapítása is sokkal gyorsabban ment nekik természetesen, mint nekünk valaha ment volna! Ezért is mondom én is, hogy bár sokszor gondolhatjuk, hogy bizonyos dolgokat meg tudunk magunk is oldani, ezekben a helyzetekben jobb, ha a szakemberre bízzuk magunkat. Lehet, hogy végső soron a próbálkozásaink több kárt okoznának, ezáltal drágábbra jönne ki a javítás, mintha alapból szerelőt hívtunk volna.

csőtörés helyének megállapítása