Kézműveskedés és bébijáték

Egy anyának bizony nem könnyű az élete. Szép, örömteli olykor, de könnyűnek semmiképp sem mondanám. Illetve, attól függ, hogy mennyi segítséget kap a férjétől szüleitől, illetve függ az anyagi helyzettől is. Youtube-on sokszor látni boldog kismamák gyönyörűen berendezett házát, trendin felöltözött kisbabáját, stílusos ruháját, és épp arról beszélnek, hogy mit jelent nekik az arcápolás. Az arcápolás, amely valójában… hát hogy is mondjam… egy átlag embernek nem ez a legnagyobb problémája! Ezer különféle dolog van, amellyel foglalkozni kell még! Én óvónő vagyok, tehát tudok foglalkozni gyerekekkel, mégis az embernek a saját gyermeke azért más. Én például imádok kézműveskedni, az oviba is sok kézműves foglalkozást csináltam a gyerekekkel, amit nagyon imádtak. A kisfiam még túl pici az ilyesmihez, még csak mászik a földön, és nem is merek nagyon kézműveskedni otthon, mert félek, hogy esetleg befalja a ragasztót, vagy egy kicsi darabkát, amit véletlen elhagyok, és kész a baj. Sajnálatos, hogy az ember olykor még a hobbijáról is le kell mondjon, legalábbis háttérbe kell szorítsa a gyermeke miatt. De ez ilyen, attól még megéri!

Épp az interneten keresgéltem kézműveskedéshez használatos anyagokat, hogy ha majd hétvégén úgyis a szüleim vigyáznak a gyerekre, kipróbálhassak egy új tippet, amikor is rátaláltam az ajandek.varazslo.hu weboldalra. Nagyon jónak tűnt, nem csak ajándékokat, hanem más, babáknak szükséges dolgokat is lehetett rendelni. A blog pedig segít eldönteni, hogy miből milyet vegyünk, jó útmutatást ad. Például babakocsiból is ajánl webshopokat, és tippeket is ad. Azonkívül bébijátékokról is lehet olvasni, amelyek nagy segítséget jelenthetnek az ülni, állni és járni tanuló babák esetében. Vannak olyan bébitaxik, amelyek alkalmasak arra, hogy a baba benne üljön és úgy utazzon, akár egy babakocsiban. Aztán, a legtöbb bébitaxinak ülő és járást segítő funkciója is van. Ezek általában egy tolókarral vannak felszerelve, amellyel a szülők könnyen tolhatják és ormányozhatják a gyermeket.

De hogy mikortól is használható a bébitaxi? Erről minden anyuka, orvos, portál, mást gondol. Sokak szerint már 6-8 hónapos kortól lehet használni, de ilyenkor felhívnám a figyelmet arra, hogy mindenképpen olyan bébitaxit válasszunk, amely jól támasztja a gyerek hátát. Sok gyermek így már 12-14 hónapos korától egyedül kormányozza a bébijátékot, és még a küszöbön sem akad fenn. Viszont idő, amíg a gyerek ezt megtanulja, és fontos, hogy jó gyártótól vásároljunk bébitaxit, hiszen a jobb gyártok oldal támasztókat és borulás gátlókat is terveznek a játékra. Tehát ajánlottan fél és egy éves kora között érdemes beszerezni egy bébitaxit.

Nagyon sok fajta bébitaxi van, amely közül választhatunk, így ilyenkor is érdemes befektetésként tekinteni rá. Ugyanis egy jó bébitaxit a gyerek akár óvódás koráig tud használni és jól érzi magát benne. Azonkívül azért nem kell horribilis összegekre gondolni, viszont ha már kb. 10 ezer forintot rá tudunk szánni, akkor biztosan örülni fog neki a gyermek.

Az új modern bébitaxik választéka széles. Manapság már különböző bébitaxik közül lehet választani, Disney mesehősökkel karöltve, amely biztosan nagy meglepetést és örömet okoz a gyermeknek, különösen szülinapi vagy karácsonyi ajándéknak. Így hát mindenkit arra bíztatok, hogy nyugodtan lepje meg gyermekét egy kis bébitaxival, mert nagyon jó dolog. Én is rendeltem egyet, meglepően olcsón, és magam festettem rá mintákat, hiszen direkt egyszínűt választottam. A gyerek pedig nagyon örült neki és élvezettel próbálta ki. Remélem, ez segíti, hogy egészségesen fejlődjön, és emellett jól érezze magát!