Kézműves díszítés vs. megrendelt party kellékek

A suliban a múlt héten volt a gólyahét. Az egyik nap érdekes feladatot kaptunk mi, gólyák. Az osztályt két csapatra osztották. Mindkét csapat kapott egy-egy termet, amelyet fel kellett díszíteni egy bulihoz. A mi csapatunknak előre elkészített alapanyagokból kellett dolgoznia, az ellenséges csapatnak pedig saját készítésű dekorációt kellett használnia a feladat teljesítéséhez.

Elég jó kis feladat volt, 3 órát kaptunk arra, hogy megszervezzük az egészet, másnap reggelre kellett készen lennie a termeknek. A mi csapatunk először nevet választott, ami végül Böszme Ferkó és az aprószentek lett. Aztán gyorsan bekértük magunkat az informatika terembe, mert az egyik csapattag, Bence mondta, hogy ismer egy jó honlapot, ahol mindenféle party kellékeket, többek között héliummal töltött lufit lehet rendelni. Megmutatta nekünk, miről is beszélt pontosan. Átnéztük a honlapot, aztán szavaztunk a különböző kérdésekben. Az első a lufi probléma volt. A költségkeret nagy részét kitette 50 db lufi, de akkora mennyiségre szükség volt a látvány miatt. Szóval nagyjából arról kellett szavaznunk, hogy a megszabott pénzösszeget csak héliumos lufikra költjük, vagy pedig vásároljunk belőle mindenféle dekorációt. Egyébként abból is voltak jópofák a honlapon.

Végül aztán a lufik mellett döntöttünk, mivel ez sokkal különlegesebb volt, mint a klasszikus dekorációk. A megmaradó pénzből pedig vettünk egy adag Kinder tejszeletet, és még reggel darabonként damillal egy-egy lufihoz kötöztük őket. Így, akik elsőként érkeztek, hogy megcsodálják a termet, még a lebegő csokiból is ehettek. Az összhatás tényleg elég jól nézett ki.

Azért vicces belegondolni, hogy a party kellékeink összessége néhány lufiból, némi héliumból és édességből állt.

A másik csapat, a Fehér Hollók, vagyis röviden FH is jól teljesített, házi készítésű disco gömböt barkácsoltak össze, emellett mindenféle organikus anyagból készítettek füzéreket, például pattogatott kukoricából, vadgesztenye héjból.

Mikor felmértük a művüket megállapítottuk, hogy nem lesz egyszerű a verseny; az általuk létrehozott látvány vetekedett a miénkkel. Úgy tűnik, ezt nem csak mi gondoltuk így, hanem a zsűri is. Az eredmény döntetlen lett, a jutalmunk pedig, hogy a nap további része szabad volt. A termekben a dekorációt egész héten fent hagyták, és erre az időszakra közösségi térré váltak, mi is ott lógtunk a szünetekben. A héliumos lufikból persze kellett egy újabb adag, de a diákönkormányzat nagylelkűen átvállalta a költségeket.

Aztán persze pénteken le kellett szedni mindent. Mondjuk ez nekünk nem volt nagy cucc, a maradék lufikat kipukkasztgattuk, és kidobtuk, nagyjából 10 perc alatt.

Ez alatt a 10 perc alatt Bence elmesélte, hogy a diákönkormányzat elnöke elkérte tőle a party kellékes oldal címét. Azt mondta, úgy tudja, az esti gólyabálon is lesznek már héliumos lufik.

party kellékekÉs igaza lett. A silent disco terem tele volt lufikkal, jól nézett ki, ahogy ember táncoltak köztük a csündben. Gondoltam, ezért kár volt tönkretenni azt a néhány lufit, jól jöhetett volna ide a többi mellé. És a Fehér Hollók dekorációját sem kellett volna még bezárni a rajz szertárba. Jól néztek volna ki valamelyik teremben, mondjuk a chill szobában. De mindegy, így alakult. Szerintem nem akarták, hogy még hétfőn is ilyenekkel menjen a drága időnk.

A buli egyébként egész jó volt, azt hittem, hogy nem fog tetszeni a zene, amit játszanak, de tévedtem, találtam kedvemre való stílust. És persze otthon büszkén meséltem, hogy az egész suli átvette az általunk alkalmazott dekorációt.