Kézműves ajándék helyett lakásbiztosítást kaptam születésnapomra

Most volt a születésnapom. Minden évben nagyon nagy jelentőséget tulajdonítok ennek az eseménynek, gyermeki örömmel várom az ajándékokat, a meglepetéseket. A barátom nem az a romantikus típus, de mindig rávezetem valahogy arra, hogy számomra megfelelő ajándékot vásároljon. Az idei évben egy csodálatos kézműves ajándékra vágytam volna. Hát nem azt kaptam.

A barátomtól lakásbiztosítás volt az ajándékom. Elképzelhetitek azt a fejet, amikor az ajándéktáskából kivettem a szerződést.

Az utóbbi hónapokban többször elmondtam a pasimnak, hogy lakásbiztosítást kellene kötnünk, mivel annyi szörnyűségről hallani, sosem tudni, hogy velünk mikor történik valami. Természetesen ezt nem azért mondtam, mert ezt szerettem volna ajándékba kapni. Gábor viszont ezt értelmezte annak a bizonyos jelzésnek, amit mindig meg szokott kapni.

lakásbiztosítás

A barátom próbálta menteni a menthetőt így hosszas kortárs szöveget mondott a Pannon Safe lakásbiztosító mellett, akiknél végül a szerződést kötötte. Szeretett volna meggyőzni, hogy legalább ezzel már nem lesz gondom, mivel szuper biztosítót szerzett.

A Pannon Safe biztosító mindig a tényleges kárt téríti meg, az újjáépítési vagy újra beszerzési érték, illetve a javíttatás költségének figyelembevételével, magától értetődően maximum a biztosítási összegig. A biztosító kockázatviselése online szerződéskötés esetén az ajánlatkészítést követő nap nulla órakor kezdődik. Viszont a biztosítási események kapcsán várakozási idővel kell számolni. Gábor elmondása szerint ezzel azonban nekem nem kell foglalkoznom, hiszen már időben megkötötte a szerződést, a várakozási idő már lejárt.

A biztosítótársaság által kínált csomagok a következő alapkockázatokat mindenképp tartalmazzák: árvíz, felhőszakadás, földcsuszamlás, földrengés, hónyomás, idegen jármű ütközése, idegen tárgy, ismeretlen építmény rádőlése, ismeretlen üreg beomlása, jégverés, kő- és földomlás, robbanás, tűz, vihar és villámcsapás. Tehát ezek esetén megtéríti a károkat a biztosító. Mindemellett a különböző kiegészítő biztosítások által az egyedi igényekhez lehet szabni a kockázatviselést. Ezek közül Gábor a kiterjesztett garanciát kérte, ami a lakásban található háztartási gépek, elektronikai eszközök meghibásodása esetén a javítási költségekre nyújt fedezetet.

Gábor beszámolója meggyőzött, megfelelő lakásbiztosítást kötött, de így sem tudok örülni ennek az ajándéknak. Nem tudom, hogy képzelte, hogy egy szerződésre vágyom. Jövőre konkrétabb lesz a jelzés, az már biztos.