Ha cégalapítás, akkor bt, kft, ev vagy mégis mi?!

Akarok nyitni egy kézműves termékeket és alapanyagokat forgalmazó webshopot, ahol mindenki megtalálja a számára kedves és hasznos darabokat. Valahogy úgy képzelem, hogy minden kézimunkának lesz egy külön aloldala, ahol meg lehet majd találni a különböző eszközöket és alapanyagokat, fonalak, kapcsokat és díszeket. Illetve mindenképpen szeretnék egy olyan felületet, ahová mindenki feltöltheti az éppen elkészült alkotásait, hogyha tovább szeretne rajta adni és az ott eladható és megvásárolható lesz. Aztán majd ha újraindul az élet a világban és kinyithat minden stabilan, pandémiás bizonytalanság nélkül, akkor szeretnék egy valós, fizikai üzletet is nyitni. Éppen ezért ott tartok épp, hogy cégalapítás bt, kft, ev, vagy mi a fene…

Szóval a cégalapítás labirintusa elég tekergős, már persze annak, aki nem igazán ért hozzá, hogy mégis melyik vállkozási formának mikor van értelme. Így hát kénytelen voltam ebben is segítséget kérni és találtam is egy olyan céget, akik amellett, hogy tanácsot adnak, minden egyéb hivatalos papírügyet is elintéznek ügyvéddel és cégbírósági intézkedéssel együtt.

Ez a topcegalapitas.eu nevezető vállalkozás, tőlük tudom többek között azt is, hogy miért is jobb a cégalapítás bt formában, mint a kft-ként , de mikor van, hogy mégis a másik opciót éri meg jobban létrehozni. Szerintem aki nem foglalkozik ezzel nap, mint nap annak ez nem egyszerű téma. De ha akad egy ilyen segítő fél, akkor mentve van az ügy maximálisan.

A cégalapítási tanácsadásért és magáért az ügyintézésért attól függően kérnek díjat, hogy milyen csomagban szeretnénk a cég segítségét kérni. Hogyha kizárólag ebben a két dologban, akkor 17 900 forintba fog kerülni az ügy, plusz áfa. Ha viszont székhelyszolgáltatásra is szükségünk volna a cégalapítás mellett, akkor ez az összeg megszűnik létezni cégalapítási díjként és székhelyszolgáltatási féléves díj lesz belőle, aminek az összege a lokációtól függően változik.

Amellett, hogy a konkrét díjazást megtalálhatjuk a honlapon, arról is nagyon sokat lehet olvasni, hogy hogyan zajlik le maga egy ilyen cégalapítás bt, vagy kft formában, vagy hogy milyen dokumentumokra lesz feltétlenül szükség a folyamat sikeres lezajlásához. Az sem elhanyagolandó, hogy a cég létrehozása csak egy dolog, mert utána még vannak további feladatok, miután megérkezik a cégbírósági határozat a vállalkozás bejegyzéséről. Ilyen például a bankszámla létrehozása, vagy a Kereskedelmi és Iparkamarához történő bejelentkezés, de ugyanez igaz a NAV-hoz történő bejelentkezésre is.

Úgyhogy a saját tapasztalataimból kiindulva azt ajánlom, hogyha cégalapításról, székhelyszolgáltatásról, vagy cégmódosításról van szó, akkor ne hezitáljunk felkeresni egy szakértő csapatot, akik mindent elintéznek helyettünk egy baráti összegért cserébe.