Fürdőszoba ötletek, ha kézműveskedve szeretnénk fürdőt újítani

Hobbi

A kézműveskedés összefoglal mindent, ami egy kicsit is kreatív és túlmutat a festésen és a rajzoláson.

Kézműveskedésnek hívjuk a legtöbb kreatív feladatot a gyöngyfűzéstől kezdve az agyagozáson át a varrásig.

Én mondhatni, hogy már megszállottja vagyok ennek a hobbinak. Amit lehet, azt egyedivé teszem, akkor is, ha talán sokkal egyszerűbb lenne egy másikat venni, vagy úgy hagyni, ahogy van. Szeretem, ha a dolgaim a személyiségemet tükrözik. Akár egy táskát is fel tudok dobni valami aprósággal, ami mégis teljesen egyedivé teszi.

Szabadidőmben egyébként szeretek kötni, varrni, de még az agyagedények, vázák készítése sem áll távol tőlem. Amikor csak van egy kis szabadidőm, azt valami kreatív és hasznos elfoglaltsággal szeretem eltölteni.

Nem vagyok a céltalan lézengés és lustulás híve, sokkal inkább a kreatív és hasznos időtöltésre törekszem.

Éppen ezért van, hogy szinte mindig dolgozom valamin. Ha nem a magam szórakoztatására kézműveskedem, akkor valamelyik barátomnak segítek, vagy eladásra készítek dolgokat.

Sokan nem hiszik el, de egyre nagyobb a kereslet az egyedi és a kézzel készített termékek után. Egy egyedi tervezésű ruha ugyanúgy új gazdára találhat online, ahogyan egy szépen megmunkált tál, egy gyöngyből készült kisállat vagy valami tartódoboz.

Persze nincsen ezeknek a termékeknek olyan nagy piaca, de ha már végképp nem tudjuk hova tenni a sokadik apró szobrunkat, akkor megválhatunk tőle az interneten is.

Ez egy költséges hobbi, hiszen az alapanyagok elég drágák, de megéri az alkotás öröme miatt is. Én, ha eladok valamit, akkor azt kicsivel anyagár felett teszem, így biztosítva van a legközelebbi projektem anyagi háttere.

Szerintem nagyszerű hobbi, élvezetesebb, szórakoztatóbb, mint a számítógép előtt ülni egész nap és valami látszata is van.

A hobbi kézműveskedés közben pedig tapasztalatokat szerezhetünk, amiket később hasznosítani tudunk.

Nem kell karácsonykor sem az üzletekbe rohanni, saját magunk is készíthetünk ajándékokat. Minden eseményre kitalálhatunk valamit, ami nem csak a polcon fog porosodni, vagy ami valódi értéket képvisel. Így a szeretteinket nem kell egy újabb tusfürdő csomaggal lenyűgöznünk.

Az is hasznos a kézművesség szeretetében, hogy a kézzel készített dolgokat magunk is nagyobbra értékeljük, jobban megbecsüljük és jobban vigyázunk rá.

Vannak olyan dolgok, amiket sokkal olcsóbb elkészíteni, mint megvenni. Ha túlteng bennünk az alkotási vágy, akár bútorok készítését is bevállalhatjuk. Sok segédvideót lehet találni ehhez az interneten is.

Ötletek

Ha már végképp kifogytunk az ötletekből akkor irány az internet! Az interneten bármit megtalálhatunk. Amikor éppen nincsen semmi, amin dolgozhatnék, gyakran felmegyek a legnépszerűbb videómegosztó oldalakra, ahol rengeteg jó ötletet lehet találni. 1-2 óra elég hozzá, hogy számtalan olyan dolgot találjak, amit meg akarok csinálni. Persze, ezeket az ötleteket a legtöbbször a saját szájízemre alakítom. Színben, mintában, vagy egyéb apró részleteiben mindet egy kicsit átalakítom. Az alapötletek nagyon jók, de amint már írtam, szeretem belevinni a saját stílusomat is az elkészített dolgokba.

Amikor nincsenek ötleteim, gyakran fordulok a barátaimhoz is, hogy mondjanak valamit, amit megcsinálhatnék szerintük. Ilyenkor nem ritka, hogy ha már úgyis „unatkozom” és nincsenek ötleteim, olyan dolgokat kérnek, amikre nekik van szükségük.

Most például az egyik barátnőm abban kérte a segítségemet, hogy a füdőszobája felújításában segédkezzek neki. Tetszett az ötlet, úgy éreztem, ez végre kihívást fog jelenteni nekem. Sok anyaggal dolgoztam már, így nem ismeretlen a számomra a fuga és a csempe, de azért alaposabban utánajártam a fürdőszoba felújításnak.

Fürdőszoba felújítás

Fürdőszoba ötletek terén is az internetes böngészést választottam, mint ahogyan minden más esetben. Sok olyan oldalt találtam, ahol inspirálódhattam, rengeteg ötletet gyűjtöttem. A fürdőszoba ötletek nevű oldalon például megismerkedtem a csempék fajtáival, és el is döntöttem, hogy a barátnőm fürdőszobáját egészen egyedi stílusban fogjuk újra alkotni.

Persze az Ő fürdője, az Ő döntése, e azért reménykedtem benne, hogy hagyja érvényesülni az ötleteimet.

A fürdőszoba ötletek oldalán olvastam, hogy mennyire népszerű a mozaik a csempékben. Egyből a római fürdőket képzeltem magam elé. Persze, nem akartam túlságosan ebbe az irányba elmenni, ennek a képnek valami leegyszerűsített, kevésbé fényűző változatát szerettem volna megalkotni.

fürdőszoba ötletek
fürdőszoba ötletek

Rajzolgattam, tervezgettem, számolgattam és végül oda jutottam, hogy a furdoszobaotletek.hu tanácsait vegyítem az én ötleteimmel és ez fogja majd a teljes képet adni.

Mivel viszonylag kicsi a barátnőm fürdőszobája, nem kellett nagy teret befednünk. Nagy méretű csempékkel dolgoztunk, ám az egyes csempék között kihagytunk helyet az általam tervezett mozaiknak. A mozaik minden csempe mellett egy vízililiomot ábrázol, nagyon büszke vagyok rá.

A barátnőmnek ez a kedvenc virága és illik is a fürdőszobához, így egyértelmű volt ez a minta a számomra és Őt sem kellett sokat győzködni, hogy belemenjen.

A fürdőszoba felújítással kapcsolatos ötletek között találtam rá a mozaikra, a nagy csempékre és az oldal bíztatása miatt mertem kipróbálni a valóságban is. Az eredmény gyönyörű lett.

Ezek után közösen készítettünk néhány díszt, amiket persze csak azután helyeztünk el a fürdőben, miután minden mással megvoltunk.

A lakberendezés és a felújítás is viszonylag közel áll hozzám. Szeretek tervezni, az apróságokkal, a részletekkel foglalkozni, de általában fejben már sokkal előrébb járok, mint ahol tartanom kellene.

Éppen ezért nagyon örültem, mikor a fürdőszoba ötletek oldalán megtaláltam egy kis segítséget arról, hogy milyen sorrendben kellene haladni a fürdőszoba felújításával.

A legjobb, ha a fürdőszobában használatos főbb színek eldöntésével kezdjük. Ha megvannak a domináns színek, amikhez ragaszkodunk, nem lesz szín-katasztrófa a felújítás vége. Már csak arra kell figyelni, hogy ezeket a színeket a felújítás közben ne felejtsük el.

A színek alapvetően meghatározzák a második lépést, jöhetnek a burkolatok és a csempe. Ezután a vizesblokk következik. Nem mindegy, hogy zuhanykabint, kádat vagy mindkettőt szeretnénk, illetve ezeket hol helyezzük el a helységben.

Ha ezzel megvagyunk, akkor arról kell döntenünk, milyenek legyenek a mosdók és a csaptelepek, illetve legyen-e WC a fürdőszobába, vagy sem.

Ezután már majdnem megvagyunk, jöhetnek a szekrények és a bútorok. Itt oda kell figyelni arra, hogy színben passzoljon és a mérete is megfelelő legyen. Tisztában kell lennünk azzal, hogy nagyjából mit szeretnénk tartani benne és ennek megfelelően kell meghoznunk az ideális döntést.

Ha már mindennel megvagyunk, akkor rá lehet térni a kedvenc részemre, a kiegészítőkre. Esztétikus és praktikus kiegészítőket kell beszereznünk, vagy készítenünk. Én egyértelműen a készítés pártján állok, amit csak lehet, azt magam készítem. Ezt annyira komolyan veszem, hogy többször szappant is főztem. Szerintem jópofa elfoglaltság és legalább tudom, miből van

Otthon sajtátkészítésű szappantartóm is van, illetve a sminkecseteket is általam készített tartóban tartom.

Mindig szem előtt kell tartani a praktikusságot is, amikor saját kiegészítőkkel turbózzuk fel a fürdőnket.

Ezúttal a kézműveskedési vágyaimat kiéltem a mozaik csempével, de ha a saját fürdőm lenne, biztos, hogy sokkal több sajtátkészítésű holmit és elemet tettem volna bele.

Rengeteg fürdőszoba ötlet van az interneten, így aki éppen felújítás előtt áll, körbe nézhet ott némi inspirációért, nekem bevált.