Amit kézművességgel nem lehet elkészíteni: motoros dzseki

A párom időtlen idők óta motorozik. Mára sokadik motorját és ruháját nyúzza. A kabátjai azok, amik rendszeresen foszlásnak indulnak egy idő után, és mivel nekem jó a kézügyességem, és varrni is szoktam, ezért én szoktam neki ezeket a foszlásokat és lyukakat megfoltozni. De van az a pont, amikor már több a folt a kabáton, mint az eredeti anyag, ilyenkor jön el az ideje általában annak, hogy újat vegyen. Ez pár évente bekövetkezik. Múlt karácsonykor azonban gondoltam egyet, és elhatároztam, hogy megpróbálok én varrni neki egy új kabátot. Sima, egyszerű tavaszi kabátkákat és mellényeket varrtam már, szóval úgy gondoltam, hogy talán ezzel is megbirkózok.

Első körben már az is gyanús volt, hogy rendes motoros kabát szabásmintát nem találtam a neten. Ez azonban még nem szegte kedvem, gondoltam van annyi kreativitásom, hogy a jelenlegi kabátját alapnak használva majd előrukkolok valami egyedi tervezésű darabbal, és határtalan lesz az én szemem fényének az öröme. Aha. Hát ez nagyon nem így történt. Rá kellett jönnöm ugyanis, hogy ezek a kabátok speciális anyagokból készülnek, amiket én soha az életben nem tudnék beszerezni mezei méteráru boltokban, és olyan technológiákkal csinálják őket, amit én a varrógépemmel nem tudnék megcsinálni. Ráadásul ezeknek a dzsekiknek a legfőbb funkciója a védelem, így rengeteg biztonsági okokból elhelyezett műanyag, bélés és ki tudja, még mi van beléjük varrva a megfelelő helyekre, hogy ott védjék meg az ember testét, ahogy kell. Mivel nem vagyok egy személyben egy egész varroda, és a hobbi-varrogatásaim sem ilyen szintű darabok voltak, ejtettem az ötletet. Mármint azt, hogy én varrom meg neki, de új kabát akkor is kellett már a páromnak.

Így hát úgy döntöttem, hogy veszek neki egyet, és majd valami kis egyedi díszítést teszek rá, hogy mégis személyesebb legyen. Ehhez azonban meg kellett találnom a megfelelő dzsekit. Mivel nem vagyok túl szakavatott a dologban, ezért segítséget kértem Lacitól, a barátom legjobb barátjától, aki szintén motorozik a darab kiválasztásában. Fő szempont volt, hogy valami más márka legyen, mint amit eddig vett Fecó, mert, ahogy az az évek során kiderült, ez a fajta gyorsan elhasználódik.

Laci lelkére kötöttem, hogy ez meglepi, tehát egy szót sem szólhat erről Fecónak, szóval csak az ő véleményére támaszkodhatunk a kiválasztásnál. Laci a Sixgear márkát ajánlotta nekem, mert ő is innen vásárol már évek óta, és nagyon meg van velük elégedve. A kávézás alkalmával, amikor erről beszéltünk, meg is mutatta a saját kabátját, és tényleg nagyon jó minőségűnek tűnt, és még jól is nézett ki, ami az én kedvesem régebbi kabátjairól nem volt elmondható.

Szóval felmentünk a Sixgear oldalára, és páratlan kínálat tárult elém. Mind motoros dzsekikből, mind minden másból, amire egy mocisnak szüksége lehet. És nem csak szuper egyszerű a tájékozódás a termékek között, hanem egy rövid leírás is van a cégről a honlapon, amiből kiderül, hogy ez egy magyar cég, akik maguk tervezik a kollekcióikat és ők is varrják őket. Szimpatikus volt még az is, hogy van egy külön kis fül, ahová a vásárlói tanácsokat, észrevételeket lehet beküldeni nekik, hogy ezeket az ötleteket felhasználhassák a következő termékeikhez, hogy minél inkább a vevők igényeikhez igazíthassák a kínálatot. Ez szerintem iszonyat jó hozzáállás.

motoros dzsekiA kabátokat egytől egyik végignéztük, és marha nehéz volt választani, ugyanis mindegyik hihetetlen jól nézett ki. Volt olyan, amiről első ránézésre meg sem mondanám, hogy motoros kabát, egy sima hétköznapi dzsekinek is tökéletes lenne. Rendkívül jó még, hogy különböző stílusú kabátok vannak, így a vad motorosoktól a szelíd robogósokig mindenki talál magának megfelelőt.

Lacival egy fekete-sárga kabátot választottunk Fecónak, amire már akkor ki is találtam, hogy a gallérjára fogok varrni valami egyedi, de szolid mintát. Amikor eljutottunk a rendeléshez megértettem, hogy miért mondta előzőleg Laci, hogy ez egy igazán minőségi, megbízható, de ahhoz képest jó árú márka. Ugyanis egy kicsit drágább, mint ahonnan eddig rendelt a párom, de mint Laci is mondta, sokkal jobb minőségű. Ezt pedig most már én is tanúsíthatom, mivel karácsony óta eltelt már egy kis idő, a kabát jól bírja a strapát, Fecó pedig imádja, a kis egyedi mintával együtt. Egy igazán jó döntés volt.