A kézműves webshopom története – közeleg a Karácsony

Ismerőseim fele mindig furcsán néz rám az ünnepek közeledtével, míg a másik fele hálás, hogy miattam ők is nagyon izgatottá válhatnak ilyenkor. Ugyanis én imádom a karácsonyt! A bolti tömegeket nyilván nem, és persze azokat is megértem, akik azt mondják: ne csak ilyenkor szeresse egymást a család! Egyetértek, ugyanakkor azt is gondolom, hogy ha már lenniük kell konfliktusoknak, akkor legyenek, és épp arra jó az ünnep, hogy ilyenkor viszont igenis egy kicsit jobban megembereljük magunkat egymás iránt. Az ajándékozást külön szeretem, mert olyan izgalmas látni az arcokat, amikor tudod, hogy valami szuper dolgot adsz a szeretteidnek.

Ilyen szuper dolgok általában és leginkább a kézzel készített ajándékok. A gyerekkori verzióból idővel átváltottam kicsit felnőttesebb kézműves dolgokra. Volt idő, amikor a nagy hóbortjaimnak megfelelően készítettem a meglepetéseket, mint például amikor a környezettudatos és “zöld” gondolkodás vezérelte minden kreatív ötletemet. Többen mondogatták, hogy milyen kreatív vagyok, és hogy ügyesen is készítem el a dolgokat, amiket kitalálok. Én ezt sokáig nem néztem ilyen szemmel, mert teljes karácsonyi és ünnepi lázban égtem ilyenkor. De aztán mikor híre kelt egy-két kézzel készített dolognak, amit alkottam, és külön kérések is érkeztek hozzám, egészen reális ötletnek tűnt, hogy készítsek egy árlistát. Az árlistából idővel weboldal, majd webshop lett. Ehhez azonban egy komplett felület kellett, amit már nem tudtam itthonról üzemeltetni. Illetve tudtam volna, ha nem az én winchesteremet terhelte volna a sok felhasználó weboldalon történő tevékenysége.

A megoldásom tehát a következő lett: SSD tárhely bérlés, tárhelycsomagok – RackForest. Egy webshopnak amúgy is elengedhetetlen, hogy legyen külön webtárhelye, hiszen annyi tevékenység és adatátvitel zajlik egy ilyen felületen! Először is ott volt a termékeim listája, ami folyamatosan bővült. Horgolt, festett, varrott, díszített holmik külön a szülőknek, édesanyák, édesapáknak, gyerekeknek, szerelmeseknek és persze olyan különböző alkalmakra, mint eljegyzés, születésnap, névnap, Karácsony, évforduló stb. Aztán jött az árlista, a profilkészítési lehetőség, ami egyben kötelező is volt vásárlás esetén. A rendelés folyamatát és az akkor megadott adatokat pedig kifejezetten biztonságosan kellett tárolni és kezelni, hiszen a kártyaadatoktól kezdve a bankszámla számig minden fizetési mód választható volt. A tárhely bérlés így nekem már nem csak opció volt, hanem feltétel is egyben. Kezdetben SSD Four csomagot választottam, mert akkor az volt a reális. Most azonban úgy néz ki, hogy lassan át kell majd váltanom az eggyel magasabb lehetőségre, az SSD Tenre. Azért lesz ez hamarosan szükséges, mert egyre több látogató van az oldalon, akik ha nem is rendelnek, akkor is körbe néznek, elmentenek ötleteket, vagy csak valami hasonlót keresnek, így odatévednek az oldalra. A napi kb. ezer látogatóból kezd kicsit több lenni. Ez jó hír!

Jelenlegi ötleteim közé tartozik ezért, hogy néhány egyszerűbb kézműves dologból akár workshopot is tartsak az érdeklődőknek. Ehhez persze további tárhelyre lesz szükségem, hiszen olyasmiben gondolkodok, ahol alkotni lehet, és a hozzá való tudnivalókat utólag tőlem kaphatják meg a résztvevők email-ben. Mivel az alapcsomaghoz tartozik az adatbázis és webterület tárolása mellett az email-es rendszer is, így csak a csomag nagyságát kell növelnem. Illetve jó lenne referenciákat és egyéb oktatói videókat vagy ábrákat feltölteni az oldalra, hogy az önálló tevékenységet is támogassam vele. Talán még több szimpátiát nyerhetek így az emberektől és sokkal felhasználóbarátibb lesz az oldalam. Szóval a további terveimhez is a következő oldalt fogom használni segítségül: SSD tárhely bérlés, tárhelycsomagok – RackForest.