A kézműves termékek készítése nem csak hobbi, egy életérzés

Mindenkinek meg kell találnia az életben azt az irányt, amit élvez is csinálni és tehetsége is van hozzá. Számomra ez az út már egészen kiskoromban kirajzolódott, ugyanis már óvodás korom óta feltűnően jó kézügyességgel rendelkezem. Akkor még természetesen nem túl bonyolult kézműves termékeket készítettünk, de az idő múlásával és szakkörök által való fejlődéssel olyan szintre jutottam, hogy a helyi kézműves termékek elkészítésében nagy szerepet vállalok. Mivel ezeknek az elkészítése sok időt igényel, így munkavégzés szempontjából igen csekély lehetőséggel tudok mellette élni. Számomra évek óta az otthonról végezhető diákmunka az, amely kifejezetten összeillett a hobbimmal.

A TopiWork Iskolaszövetkezet weboldalán szerencsére otthonról végezhető diákmunkák is találhatóak a kínálatban, a sok más sokszínű lehetőség mellett. Nem csak kertelés, tényleg sokszínű. Megtalálható például fizikai, marketing, gazdasági, alkalmi vagy akár műszaki irányt képviselő munkalehetőség. Ez annak köszönhető, hogy a TopiWork arra törekszik, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő és élvezettel végezhető munkát. Valamint olyan lehetőségeket szeretnének biztosítani a hallgatók és diákok számára, amelyet tanulmányaik mellett is rugalmasan tudnak végezni. A rugalmasság azt takarja, hogy az akár 20-25 órás munkát úgy tudják beosztani, hogy a munkavégzés a tanulmányokkal ne ütközzön, így zavartalanul folyhat párhuzamosan a kettő. Arra is törekednek, hogy a lehetőségek többsége karrierépítési lehetőséget és szakmai tapasztalatok megszerzését is biztosítsa.

A iskolaszövetkezet által vállalt munka mindenki számára előnyökkel jár. Ezt úgy kell értenünk, hogy a munkavállaló fiatalok számára is és a munkát adó cégek számára is egyaránt. A diákok és hallgatók számára azért pozitív, ugyanis rögtön elérhetővé válnak a szakmai munkalehetőségek, valamint, ha szükséges akkor a szakmai gyakorlat is leigazolható. Az iskolaszövetkezet által foglalkoztatott hallgatók számára más adózási szabályok vonatkoznak, így több esetben ők magasabb bérezésre is számíthatnak. Tapasztalatokat szerezhetnek több értelemben is. A jelentkezés alatt ugyanis többkörös interjún vesznek részt, így a későbbi állásinterjúkon már fel lesznek készülve az esetleges szituációkra. Továbbá a munkavállalás világában is tapasztalatokkal gazdagodnak, melyet aztán hasznosítani tudnak, valamint a munkaerőpiacon előnyt is szerezhetnek vele. A cégek ugyanis olyan pályakezdő fiatalokat szeretnek elsősorban alkalmazni, akik rendelkeznek tapasztalattal, így a pár hónapos tapasztalat is előny lehet.

otthonról végezhető diákmunka

A cégek számára is előnyöket hozhat az iskolaszövetkezeten keresztül való alkalmazás. A diákmunka az elmúlt időben nagyon népszerű lett, a fiatalok tanulmányaik mellett élnek a munka lehetőségeivel is nagyrészben. A cégek által pedig megnőtt rájuk a kereslet, hiszen a diákok alkalmi és hosszútávú munkában egyaránt érdekeltek az év minden szakaszában. A vállalatok számára előny lehet, hogy nem kell az adminisztrációval, valamint a bérszámfejtéssel foglalkozniuk. Továbbá az iskolaszövetkezet által járulékmentes a foglalkoztatás. Gyorsan juthatnak munkaerőhöz, az általuk megadott kritériumok alapján pedig olyan fiatalok kerülnek kiválasztásra, akik az ő igényeiknek megfelelőek.